Ombudsdiensten
Overzicht
Meldpunt grensoverschrijdend gedrag
Ervaar je als student grensoverschrijdend gedrag? Nu is er ook een Meldpunt grensoverschrijdend gedrag. Telefonisch (016/37 37 37 tussen 9u en 17u), via email of via een online formulier kan je - anoniem of niet anoniem - een bij dit contactpunt een melding maken.

Lees meer
Dienst huisvesting
Problemen met je kot of je huisbaas? Of simpelweg nog op zoek naar een kot voor volgend jaar? Kijk dan eens bij de dienst huisvesting!

Lees meer
Vertrouwenspersoon
Grensoverschrijdend gedrag komt overal voor waar mensen samenwerken. Ook aan de universiteit. Door een vertrouwenspersoon aan te stellen, wenst de KU Leuven duidelijk te maken dat grensoverschrijdend gedrag niet geduld wordt.

Lees meer
Studentenpsychologen en -psychiaters
Heb je psychische problemen, klachten die regelmatig terugkeren of klachten die continu aanwezig zijn? Leggen zij een hypotheek op je vrijheid, je levenslust, je relaties, je prestaties? Merk je dat het niet mogelijk is deze problemen alleen of met vrienden/familie op te lossen? Kun je nog moeilijk genieten of ontspannen?

Lees meer
Studentenartsen
De huisartsen van het Studentengezondheidscentrum zijn vertrouwd met typische studentenproblemen zoals concentratiestoornissen, faalangst, vermoeidheid, griepvaccinaties, slaapstoornissen, contraceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen en reisadvies.

Lees meer
Dienst Studieadvies
Problemen met het blokken? Studeren met een functiebeperking? Studietrajectbegeleiding? Als je niet meer terecht kunt bij je facultaire studieadviesdiensten (check daarvoor de webpagina van je faculteit) is er ook nog de overkoepelende dienst studieadvies voor Leuvense studenten.

Lees meer
Juridische Dienst Studenten
De Juridische Dienst Studenten is gespecialiseerd in sociaal-juridische vragen rond het studentenstatuut. Studenten van de KU Leuven (indien opleiding in Leuven), van UC Leuven-Limburg, van het LUCA-Campus Lemmensinstituut, van de KU Leuven-campus GroepT en de hogeschoolstudenten van GroepT kunnen hier terecht.

Lees meer
Jobdienst
De jobdienst van de KU Leuven, campus Leuven, zorgt voor juridisch advies voor jobstudenten en biedt een databank aan vol studentenjobs.

Lees meer
Sociale dienst
Waarvoor kan je bij hen aankloppen? Ze helpen je graag verder met vragen rond studiekosten, studiefinanciering, sociale statuten en studentenzorgen.

Lees meer
Contactpunt religie en levensbeschouwing
De KU Leuven heeft een specifiek contactpunt waar je terecht kunt indien je met een vraag zit over je religieuze of levensbeschouwelijke beleving aan de KU Leuven en in Leuven. Voor algemene informatie kun je op ieder moment terecht bij het contactpunt.

Lees meer
Meldpunt Gender en Diversiteit
De KU Leuven voorziet voor studenten en personeel de mogelijkheid om meldingen, klachten en suggesties in verband met gender en diversiteit door te geven via hun website. Binnenkomende meldingen worden steeds geïnventariseerd en genieten een anonieme behandeling van de gegevens.

Lees meer
De studenteninspecteur
Speciaal voor alle studenten is er sinds een aantal jaren een studenteninspecteur. Hij staat ter beschikking van de studenten in Leuven. Het doel van dat zeer laagdrempelig contact is om als partners samen te werken aan een bruisend en veilig Leuven.

Lees meer