Beleidsplan 14-15: voeding

Afdrukversie
PERMALINK: https://www.loko.be/kennisdatabank/preview/?id=53

Het beleidsplan van de fractie “voeding” wordt opgesteld aan de hand van de 5 G’s van Alma en er wordt ook aandacht gegeven aan het aspect voeding buiten Alma. We vergelijken ook, waar mogelijk, hoe ze het in andere studentensteden doen.

SD 1: GOED. LOKO streeft naar een kwaliteitsvol aanbod in Alma.

Stand van zaken: menu’s worden bekeken aan het einde van het jaar.

OD 1: LOKO vraagt een variatie in aanbod (5 verschillende per week) en prijscategorie (ook vegetarische maaltijden in de goedkoopste categorie) wat betreft vegetarische maaltijden.

Stand van zaken: Alma doet mee aan dagen zonder vlees. Positief voor vegetarische alternatieven.

OD 2: LOKO nodigt een topchef uit in Alma om het aanbod te beoordelen, tips te geven en de studenten hierover te informeren.

Stand van zaken: Pascal Naessens is langsgeweest.

 

SD 2: GOEDKOOP. LOKO streeft naar een betaalbaar aanbod in Alma.

Stand van zaken: hier zijn we heel sterk mee bezig geweest. We hebben een prijsstijging kunnen tegenhouden. Lijst met alternatieve besparingsmogelijkheden is opgesteld geweest.

OD 1: LOKO waakt over de prijsstijgingen bij Alma.

OD 2: LOKO stelt een lijst met alternatieve besparingsmogelijkheden op voor Alma.

 

SD 3: GEZOND. LOKO streeft naar een gezond aanbod in Alma.

OD 1: LOKO vraagt een verscheidener groentepalet, zowel vast bij de maaltijd, als in de saladbar.

OD 2: LOKO vraagt een oplijsting van de voedingswaarde van de verschillende gerechten en de affichering hiervan.

OD 3: LOKO bepleit het geven van een gratis stuk fruit bij een warme maaltijd, een dag in de week.

OD 4: LOKO bepleit het gebruik van plantaardig vet om bepaalde waren klaar te maken. Enerzijds voor de gezondheid, anderzijds om deze waren ook toegankelijk te maken voor vegetariërs.

Stand van zaken: OD 4 is in orde. De andere OD's zijn nog een work in progress.

 

SD 4: GENIETEN. LOKO streeft naar een Alma waar het gezellig vertoeven is en waar studenten gráág naartoe gaan.

OD 1: LOKO wil de creatie van chill-zones in de Alma’s met WiFi, zetels, kranten, koffieautomaten, enz.

Stand van zaken: we’re on it! En de KU Leuven ook!

OD 2: LOKO wil dat Alma belangrijke sportwedstrijden en andere evenementen uitzendt op groot scherm.

Stand van zaken: goed bezig, Alma!

OD 3: LOKO wil dat Alma kan gebruikt worden voor quizzen, tentoonstellingen, cantussen, fuiven, enz.

 

SD 5: GEMAKKELIJK. LOKO wil dat een bezoek aan Alma zo comfortabel mogelijk kan.

Stand van zaken: nog te concretiseren.

OD 1: LOKO bepleit het invoeren van klantenkaarten en waardebonnen.

OD 2: LOKO wil dat de wachtrijen duidelijker gemarkeerd worden.

OD 3: LOKO bepleit het oprichten van een “suggestie/klachten”-dienst via Twitter/FB.

OD 4: LOKO laat de Alma-chef ‘SOS-Piet-style’ bij studenten aan huis komen om zo een aantal leuke filmpjes te maken.

OD 5: LOKO wil een Velo-fietsherstelplaats (“fix station”) en een fietslichtenautomaat aan de grote Alma’s.

Stand van zaken: ze komen eraan! Aan Alma 2 is die er al.

 

SD 6: DUURZAAM. LOKO bepleit een duurzaam beleid bij Alma.

OD 1: LOKO wil dat Alma zijn voedseloverschotten in kaart brengt en stelt een verminderingspercentage voorop.

Stand van zaken: Alma let hier al heel erg hard op, en de overschotten dalen al jaar op jaar. Veel overschotten worden al aan de kippen gegeven.

OD 2: LOKO wil dat Alma gebruik maakt van fair trade alternatieven voor voedingswaren zoals koffie en suiker.

OD 3: LOKO wil dat Alma enkel gebruik maakt van duurzame vissoorten.

Stand van zaken: Alma serveert niet langer tonijn.

 

SD 7: VOEDING DOORHEEN LEUVEN. LOKO pleit voor een algemene aandacht voor voeding bij de Leuvense studenten.

OD 1: LOKO wil dat er waterkraantjes worden geplaatst op een aantal drukke locaties (PDS, De Valk, …)

OD 2: LOKO lijst de betaalbare eetgelegenheden en/of afhaalzaken in het Leuvense op, met een prijs- en kwaliteitsvergelijking.

Stand van zaken: wordt op gehamerd op de RvB van Alma. De prijsvergelijking zelf is niet echt gebeurd.