Posters plakken

Afdrukversie
PERMALINK: https://www.loko.be/kennisdatabank/preview/?id=15

Jaarlijks worden in Leuven honderden fuiven en evenementen georganiseerd. Iedereen wil zijn fuif natuurlijk maximaal in de kijker plaatsen.

Indien het toegelaten zou zijn om zomaar te afficheren, hangt elke boom en elke gevel van elk leegstaand huis weldra vol. Daarom gelden strenge regels rond plakborden en affiches. Afficheren mag enkel op de daartoe bestemde zuilen en borden, maximaal twee weken voor het evenement.

Voor affiches groter dan 1m² moet je aanplakkingstaks betalen; kleine affiches zijn daarvan vrijgesteld.

Op elke affiche moet verplicht de naam en het adres van een ‘verantwoordelijke uitgever’ vermeld staan. Vzw’s moeten ook hun naam met maatschappelijke zetel vermelden.

Affiches mogen geen afbeeldingen van verkeersborden bevatten en fluorescerende affiches moeten op minimum 75 meter van verkeerslichten gehangen worden.

Plakroute

Hieronder kun je een route vinden van alle plakborden in de Leuvense binnenstad. Deze route neemt ongeveer twee uur in beslag. Met wat humor en een stralende zon of een heel dikke trui is dat steeds dolle pret.

Deze afspraken zijn bedoeld voor alle verenigingen in Leuven, opdat iedereen op een solidaire manier gebruik kan maken van de faciliteiten. In het algemeen geldt; wees collegiaal en eis niet alle plakplaats voor jou alleen op.

Plakregels

Overtreding gespot?

Mail naar loko@loko.be met een foto van de inbreuk en de datum waarop je de overtreding vaststelde.

LOKO spreekt de betrokken kring of vereniging aan.

Sancties

Kringen en erkende vrije verenigingen krijgen een waarschuwing als er meldingen zijn van overtredingen. Na drie waarschuwingen kan de kring of vereniging geen subsidies meer aanvragen bij LOKO voor promotioneel drukwerk voor dat academiejaar.

Bijlages | Plakroute Centrum.png | Plakroute Heverlee.bmp