Can't touch this

Hoe kan ik gepast flirten? Wat is overschrijdend gedrag? Is 'nee' soms 'ja' en 'ja' soms 'nee'? 

Dankzij de #metoo-beweging zijn we ons meer bewust van deze vraagstukken maar blijft het antwoord ons soms onbekend. Daarom lanceren we in de week van 16 april de 'Can't touch this'-campagne om Leuvense studenten bewust te maken van deze vragen. 

Met de campagne zet LOKO eveneens het meldpunt grensoverschrijdend gedrag van de KU Leuven in de spotlight. Studenten, personeel of derden met vragen over of meldingen van agressie, pesten of seksueel ongewenst gedragkunnen voortaan terecht op het nummer 016/37 37 37

 

OVER DE CAMPAGNE

De campagne is reeds aan haar tweede editie toe en wordt georganiseerd door studentenkoepel LOKO, in samenwerking met de studentenkringen, KU Leuven en CAW.

Met onder meer opvallende stickers en posters in fakbars, filmpjes op sociale media en een interactief panelgesprek willen we studenten doen nadenken over gepast flirtgedrag en instemming bij seksuele handelingen. 

 

GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG?

Gedrag is ongewenst als het jouw persoonlijke grens overschrijdt, en die grens is per definitie subjectief. Daarom is het erg belangrijk dat je steeds duidelijk aangeeft indien je je ongemakkelijk voelt bij een situatie. 

 

PANELGESPREK

Hoewel het een gevoelig thema is, wilt LOKO grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken. We nodigen je dan ook graag uit op donderdag 19 april om 20 uur in het MTC college een interactief panelgesprek met experten Kathleen Vleugels (vertrouwenspersoon KU Leuven), Heidi Mertens (Meldpunt KU Leuven), professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens en Liesbeth Kennes (medewerker seksueel overschrijdend gedrag CAW).

Dan denken we samen na over gepast flirtgedrag en instemming bij seksueel gedrag. Flirten is niets negatiefs, integendeel! Het gaat hem vooral over hoe je het aanpakt en of je de ander respecteert


Meldpunt

Heb je zelf vragen over overschijdend gedrag dan vind je hier een luisterend oor:

Meldpunt KU Leuven - Tel: 016/37.37.37

Meer info vind je hier.

Meldpunt UCLL - Meer info vind je hier