Can't touch this

'Ik duwde haar weg maar ze heeft me toch gekust', 'Ik zei: Blijf van mijn kont, hij zei: stel je niet aan’, 'We waren allebei heel zat en ik had niet door dat ze buiten bewustzijn was', ... 

De afgelopen weken ontving LOKO deze getuigenissen. Seksueel grensoverschrijdend gedrag, een gevoelig thema, maar cruciaal om aan te kaarten. Daarom lanceren we in de week van 1 mei de 'Can't touch this'-campagne om Leuvense studenten bewust te maken van dit probleem. 

Met de campagne zet LOKO eveneens het gloednieuwe meldpunt grensoverschrijdend gedrag van de KU Leuven in de spotlight. Studenten, personeel of derden met vragen over of meldingen van agressie, pesten of seksueel ongewenst gedragkunnen voortaan terecht op het nummer 016/37 37 37

Om studenten te bereiken zet LOKO volop in op 3 topacties.

 

Selfiewedstrijd met Gladys & co

Ben je Gladys en haar vrienden al tegengekomen? Deze prachtige paspoppen met Can't touch this-stickers en het nummer van het meldpunt wachten op jou op centrale plekken doorheen Leuven. Doe ze de groeten!

Draag je deze campagne ook een warm hart toe en ben je een geboren winnaar? Maak dan een selfie met een van onze paspoppen en wie weet win jij wel onze grote prijs .... 365 condooms! 

Deel je foto's in ons Facebookevenement & misschien word jij binnenkort wel geloot!

 

Stickers, want klassiekers zijn top! 

Zet je al eens de bloemetjes buiten? Vraag dan op dinsdag 2 mei naar de Can't touch this-stickers op je favoriete event, td, rectorsdebat, fakbar... van je studentenkring & spread the word! 

 

Panelgesprek met experts

Op woensdag 3 mei houden we een interactief panelgesprek in het bijzijn van Kathleen Vleugels (vertrouwenspersoon KU Leuven), Liesbeth Kennes ( vormings- en beleidsmedewerker seksueel overschrijdend gedrag bij CAW Oost-Brabant/Stad Leuven) en professor Liesbeth Stevens (professor seksueel strafrecht - Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen) over grensoverschrijdend gedrag in het studentenleven. 

Superinteressante avond waar we je ongetwijfeld verwachten! Meer info via het Facebook-evenement

 

 


Meldpunt

Heb je zelf vragen over overschijdend gedrag dan vind je hier een luisterend oor:

Meldpunt KU Leuven - Tel: 016/37.37.37

Meer info vind je hier.

Meldpunt UCLL - Meer info vind je hier