We nemen je weer mee op een terugblik door de afgelopen weken en een vooruitblik op wat gaat komen.

Flashback 2


 

Het semester is bijna halfweg. Tijd voor een flashback!

SOS blok

Om de studenten een hart onder de riem te steken tijdens de examens organiseerden we SOS Blok, in samenwerking met stad Leuven en de KU Leuven. Er werden pantoffels, postkaartjes, memoblokjes en nog veel meer catchy gadgets uitgedeeld in verschillende bibliotheken.

Enkele pantoffels op zoek naar nieuwe voeten.

Ook was er de kans om zich in te schrijven voor een gratis massage, of om verzoekjes in te sturen die met plezier ingewilligd werden door onze helpende handjes. In de facebookgroep Food Sharing Leuven droegen Leuvenaars hun steentje bij door lekkere overschotjes te geven aan de blokkende student.

Er was zelfs een heus bloklied ingezongen door verschillende professoren. Bekijk het hier: https://loko.be/sosblok/

Orientation Days

Leuven zou Leuven niet zijn zonder studenten uit heel de wereld. Terwijl de Vlaamse studenten vakantie hadden, haalden internationale organisaties én kringen alles uit de kast om de nieuwelingen welkom te heten. De KU Leuven mocht dit semester welgeteld 390 internationale studenten ontvangen, afkomstig uit jawel 64 verschillende landen.  Via activiteiten van LOKO, ESN en KU Leuven leerden ze elkaar, Leuven en de Belgische gewoonten *bier kuch kuch* kennen.

Op deze foto ziet u internationale studenten die zich aan het amuseren zijn.

De drukke week werd afgesloten met een geweldige editie van de International Party in Alma 2.

Voor foto’s check de facebookpagina van LOKO Internationaal: https://www.facebook.com/LOKO.International/

Ask me Anything

Dit jaar werd het studentenpraatcafé in een nieuw jasje gestoken onder de naam Ask Me Anything. Studenten konden via de website vragen stellen aan rector Rik Torfs, burgemeester Louis Tobback, Bieke Verlinden, vicerector Rik Gosselinck, korpschef Jean-Paul Mouchaers en UCLL directeur Marc Vandewalle.

Ask Me Anything in het historische Leuvense stadshuis.

Op deze vragen kon men stemmen en de meest populaire vragen werden dan rechtstreeks gesteld op 27/2 in het stadhuis van Leuven. Achteraf volgde  een gezellige receptie waar de discussie voortgezet kon worden.

Bekijk de antwoorden van onze bekende Leuvenaars op YouTube.

Think Abroad Month

Van 13 februari tot 13 maart namen we afscheid van onze Vlaamse roots en gingen we internationaal. LOKO, Pangaea, de Leuvense kringen en Internationale Studenten Associaties bundelden de krachten in het thema van ‘Global Village’ om lokale én internationale studenten samen te brengen. Feestjes, cantussen, Chinese thee avond, beer tasting, een dumplingavond, lezingen en noem maar op! Alma  vervolmaakte het event door heerlijke maaltijden te serveren uit Algerije, Spanje, Ghana, Vietnam, Peru etc.

Lekker eten hoort ook bij Think Abroad.

Als spetterende afsluiter van de Think Abroad Month organiseerde het Indian Student Association of Leuven samen met LOKO op 13/3 het culturele én kleurrijke festival Holi.

Ithaka

Enthousiaste vrijwilligers, talentvolle kunstenaars en een verlaten gebouw, meer heb je niet nodig om de 25e editie van het kunstenfestival Ithaka een onvergetelijk succes te laten worden. Van 7 tot 12 maart kon je in het Luxemburgcollege in de Vaartstraat genieten van kunst, workshops en muziek.

De bar was dé place to be!

Voor foto’s en meer info: https://www.facebook.com/IthakaFestival/

Week van de vrijwilliger

Vrijwilligers zijn belangrijk! Elke studentenkring, organisatie en vereniging draait op vrijwilligers. Zonder hen zouden deze initiatieven gewoonweg niet bestaan. Om alle vrijwilligers in de spotlights te zetten, organiseerde UP en LOKO de iCare week. Je kon je favoriete vrijwilliger nomineren, die dan op 9 maart in de bloemetjes gezet werd tijdens de bedankingsreceptie.

Bij deze nogmaals: bedankt voor jullie inzet en doe zo verder!

 

Kleine dingen, grote impact

In de Albatros werd er geëxperimenteerd met herbruikbare bekers. Is dit het einde van een vloer vol plastieken bekertjes en kapotte glazen? 

De mandatarissen van Studentenvoorzieningen hebben een heus Almaspel gespeeld op de Algemene Vergadering. Zo weten zij wat de kringen, en dus de studenten, belangrijk vinden én kunnen ze die input gebruiken voor een optimale vertegenwoordiging.

We hebben afscheid genomen van Rik de Studentenflik die zijn geluk is gaan beproeven in het verre Canada.

Wie heeft er nog niet van gehoord, de Beiaardcantus! Om het nog spannender te maken organiseren we de Beiaardbank. Een snapchatwedstrijd om een douticktet te winnen! 3 edities zijn al geweest en er komen er nog een paar aan! Zal jij op die bank zitten?

LOKO Communicatie zit niet stil, naast nieuw promomateriaal, heeft LOKO nu ook snapchat (lokoleuven) én instagram (loko.leuven). Hou ons zeker in de gaten om te weten waar de leuke feestjes zijn!

In Alma kan je vanaf nu een aantal gerechten ook meenemen als afhaalmaaltijden, op vraag van LOKO.

Flashforward

Een cantus voor 4000 personen, daar kruipt werk in! De laatste voorbereidingen worden getroffen en de tickets verkocht. Wat het weer ook moge worden, de 29e maart zal een onvergetelijke dag worden.

Last, but not least: de Wervingscampagne van LOKO is in volle gang! Onder het thema ‘Kom uit je kot’ moedigen we studenten aan om vrijwilliger te worden, en dan het liefst nog bij LOKO! Ben je geïnteresseerd om ons team te versterken? Neem dan zeker een kijkje op: loko.be/komuitjekot

Belangrijke data om in je agenda te schrijven:

  • 19/4 Survival of the Student
  • 3/5 Studentencongres
  • 15/5 Slotavond IFTf
  • 23/5 Bar & Bells