Samen gaan we voor een meer ambitieus klimaatbeleid waarbij wetenschappers onder de arm worden genomen.

Leuvense studenten naar de Klimaatmars


 

Vanuit LOKO willen we de oproep van Youth For Climate verspreiden en de Leuvense studenten aanmoedigen om deel te nemen aan de Klimaatmars. Samen willen we streven naar een meer ambitieus klimaatbeleid waarbij wetenschappers onder de arm worden genomen.

De afgelopen weken kwamen er heel wat jongeren op straat om meer maatregelen aan de overheid te vragen om klimaatopwarming tegen te gaan. Leerlingen trokken door de straten van onder meer Antwerpen, Brussel, Kortrijk en Leuven. Nu ook de examens voor ons, studenten van de KU Leuven, LUCA - Campus Lemmens en UCLL afgelopen zijn, willen we alle Leuvense studenten oproepen tot een deelname aan de Klimaatmars van 14 februari in Brussel. Ook vanuit LOKO willen we immers meer ambitie op vlak van klimaatneutraliteit en aandacht voor wetenschappelijk onderzoek.

Waar en wanneer?

Op donderdag 14 februari zal de betoging doorgaan van 10u30 tot 12u30. Door de massale opkomst van de voorbije weken zullen we samenkomen aan het station van Brussel Noord en stappen naar Brussel Zuid. De volledige route zal nog worden gedeeld op de facebookpagina van Youth For Climate.

Hoe raak je in Brussel?

Neem de fiets

Tussen Leuven en Brussel ligt er een goede fietssnelweg. Het is een bijna volledig autovrij fietspad dat parallel loopt met de spoorweg. Start aan het Martelarenplein in Leuven en volg deze route. Een fietsrit naar Brussel duurt 1u en 45 minuten.  Parkeer je fiets bij aankomst aan het station van Brussel-Noord (opgelet, plaatsen zijn beperkt) of 1.5 km verder in de ruime fiestenstalling aan metrostation 'Beurs'.

Wil je je fiets klaarmaken voor deze tocht? Ga langs bij één van de gratis Velo Fix stations in Leuven.
Neem de trein

Je kunt ook de trein nemen vanuit Leuven naar Brussel-Noord. De treinrit duurt slecht een 15-tal minuten. Vertrek op tijd. Je bent waarschijnlijk niet de enige die om 10u30 in Brussel-Noord wil zijn. Bekijk de dienstregeling van de NMBS.


 

Kan je er niet bij zijn?

Studenten die niet kunnen deelnemen aan de Klimaatmars kunnen hun stem laten horen via Sign for my future en op die manier meehelpen aan een beter duurzaamheidsbeleid en een veilige toekomst.