De week voor kerst wordt ook dit jaar weer de Warmste Week van het jaar. Van 18 tot 24 december mag Vlaanderen zich weer opmaken voor een stroom aan solidariteitsacties. Er worden tal van hartverwarmende evenementen georganiseerd voor verschillende goede doelen. Ook vele Leuvense studentenkringen zetten zich in en maken zo een verschil in het leven van andere mensen.

De warmste week


 

 

 

1. De kerstcantus van VTK

VTK organiseert op 11 december een kerstcantus waarvan de inkomsten integraal naar ‘Lentekind’, ‘Jella for life’ en ‘Axelle for live’ gaan. Daarnaast zal VTK op 5 december een kraampje hebben op de kerstmarkt aan de Alma. Lentekind is onderdeel van CKG (Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning) dat een 80-tal kinderen huisvest en dit in verschillende leefgroepen. ‘Jella for live’ is een actie die Rondpunt steunt, een organisatie die opvang en begeleiding geeft aan familie en/of vrienden van verkeersslachtoffers.  Tot slot is ‘Axelle for live’ een actie die het Olivia Hendricks Research Fund steunt. Dit fonds is opgericht om kankeronderzoek te financieren en kinderen met kanker betere vooruitzichten te bieden. 

2. De warmste BSA door Industria & SR

Industria en SR organiseren op 17 december de warmte BSA. Groep T zal worden omgetoverd tot het warmste plekje van heel Leuven. Ze zullen verse chocomelk, zelfgemaakte pannenkoeken en chocoladecake verkopen. De opbrengst gaat naar KiKOV, de Kinderkanker Oudervereniging voor kinderen met kanker die in Gasthuisberg behandeld worden of werden. KiKOV-Leuven wil een netwerk van ervaringsdeskundige ouders vormen om andere gezinnen te ondersteunen en te helpen. KiKOV-Leuven organiseert o.m. familie-activiteiten, gezinnen krijgen de kans om gratis een ontspannende vakantie te beleven, op feestdagen worden de gezinnen van patiënten die in het ziekenhuis moeten blijven een beetje verwend, enz.

3. De warmste week van Fakbar Letteren

Ook Fakbar Letteren draagt dit jaar haar steentje bij. Ze schenken de inkomsten van hun warme dranken een week lang aan het goede doel en verkopen daarnaast ook allerlei heerlijke dessertjes. Hun goede doel is het Centrum ter Preventie van Zelfdoding dat zoals de naam doet vermoeden als basisdoelstelling het voorkomen van zelfdoding heeft. Bovendien lopen de Letterenkringen op 19 december mee met de Warmathon in Leuven. Je kan zelf kiezen voor welk goed doel je loopt en hiermee geef je rechtstreekse steun.

4. 't Warmste Café door OKeR en 't Archief

OKeR en ‘t Archief organiseren samen 't Warmste Café. Van 17 december tot en met maandag 24 december verandert ‘t Archief in een café en dit ten voordele van ‘Arktos Leuven’, een organisatie die zich focust op problemen van jongeren tussen 6 en 25 jaar. Een week lang wordt het café 24 op 24 en 7 op 7 open gehouden om geld in te zamelen. Ook tal van evenementen zullen georganiseerd worden zoals een FIFA-toernooi, een speeddate en een quiz.

5. De warmste week TD van Apolloon en LOKO

Als afsluiter van KU Leuven Sport for Life kan je op 6 december de Warmste Week TD van Apolloon en LOKO in de KBC sporthal meepikken ten voordele van Move To Improve. Dit is een organisatie voor kinderen met bewegingsproblemen. Voor 5 euro kan je ‘warme’ avond niet meer stuk en maak je een verschil voor kinderen met motorische problemen. Zeker afkomen dus!

6. De warmste kerstmarkt van LBK

Ook bij LBK tonen ze hun goed hart en organiseren ze op 19 december een gezellige kerstmarkt ten voordele van de Warmste Week. Zij zamelen geld in voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. De donkere dagen voor kerstmis worden door LBK omgetoverd tot de warmste week van het jaar. Lekker eten en drinken, zoals spekfakkels, brownies, soep en glüwein zullen aanwezig zijn om jullie hongerige buikjes te vullen. Geen enkele reden om niet aanwezig te zijn op deze hartverwarmende kerstmarkt.