Eetstandjes met doodgewone frieten of een hamburger zijn passť. Zij behoren officieel tot het verleden. Vanaf nu kan je op de 24 urenloop genieten van originele en smaakvolle gerechten die je smaakpapillen op de proef zullen stellen. Wij gingen langs bij elk standje om te proeven en hierbij delen we onze bevindingen met jullie.

What to eat @ 24 urenloop?!


 

What to eat @ 24 urenloop?!

Existenz: hotdog deluxe

Existenz mocht de spits afbijten en bij hun standje mochten we heerlijke hotdogs met nachos en chilisaus proberen. En dat hebben we geweten, want wat waren deze lekker. Mooi gepresenteerd, pittig sausje en een uitgesproken smaak. Gewoonweg fantastisch!

Apolloon én Atmosphere: croque monsieurs, eenvoudig en altijd lekker

Croque monsieur is een golden oldie, maar ideaal als tussendoortje na een paar snelle rondjes. Zowel bij Apolloon als Atmosphere wisten ze ons volledig te overtuigen, want er gaat niks boven de combinatie van krokante sneetjes brood, smeuïg gesmolten kaas (vooral zo’n krokant kaasrandje) en een plakje ham. Een schot in de roos!

Ekonomika: hemelse burrito’s

Ekonomika liet ons proeven van Mexicaanse burrito’s en daarmee hebben ze onze harten kunnen veroveren. Ze waren gevuld met smakelijke chili con carne en afgewerkt met een toefje zure room. Super lekker!

Industria: ne goeie kebab

Bij Industria stond een lange wachtrij en wij begrijpen waarom: ne goeie kebab gaat er altijd in! Lekker vlees, krokant brood, verse groentjes. Ze weten van aanpakken.

Politika: The Bicky Battle

Ook dit jaar gaan Politika en Wina de bicky battle aan, maar Politika gaat een stapje verder en zij bieden een uitzonderlijke bicky special aan met gesmolten kaas, spek en zelfs verwarmde broodjes. Zeker de moeite waard!

Wina: ballekes op grootmoeders wijze

Een bicky hebben we helaas niet geproefd bij Wina. We zijn gegaan voor de balletjes in tomatensaus met zelfgemaakte puree en daar hebben we geen spijt van. Bovendien mochten we ook nog proeven van hun paprikasoep met boursin in. Conclusie: beide overheerlijk.

Psychologische kring: Mexicooooooo

Mexico blijkt een populair land te zijn op de 24 urenloop. Psychologische Kring biedt nachos met zelfgemaakte guacamole aan. Hun worstenbroodjes vallen eveneens in de smaak. Beide geproefd, beide goedgekeurd.

Runner’s High: vegan food

Runner’s High denkt echt aan iedereen: de mensen, de beestjes en de planeet. Ze bieden een veganistische groentecurry aan, bereid met kokosmelk, paprika, courgette, wortel, gember en citroen. Hun gerechtje ruikt heerlijk en de lichtjes pikante toets maakt het helemaal af.

VRG en Crimen: één ingrediënt, één discussie, twee teams

Was er ooit meer discussie dan over een ananas op een pizza? Op het menu bij VRG en Crimen staan pizza’s, zowel de mozzarellavariant als de pizza hawaï. Of je nu voor of tegen bent, hierover kan je discussiëren tijdens het aanschuiven. Deze pizza’s zijn het wachten waard. Simpel, maar oh zo lekker.

OKeR en UCLL: betoverende pompoensoep

Hoewel dit een van de warmere edities is van de 24 urenloop, kan een soepje er altijd bij. OKeR en de UCLL hebben het herfstgevoel te pakken en bieden pompoensoep in true Harry Potter-stijl aan. Daarnaast kan je er ook van vers fruit snoepen. Een gezonde geest, in een gezond lichaam!  

Medica: veggie nasi

Vegetarisch eten kan verrassend lekker en heerlijk gezond zijn. Onze vrienden van Medica bereiden dit jaar zelf een vegetarische nasi goreng met verse groentjes. Voor de vroege vogels bieden ze zelfs een voordelige ontbijtformule aan. What’s not to like?

LBK: spicy nacho’s

Heb je grote honger? Dan is LBK the place to be. Eet je buikje rond met hun nacho's in chilisaus en je zal het je niet beklagen. Ons bezorgden ze alvast het water in de mond.

Tripel Hop: traditionele glüwein

Om de dorst te lessen zorgen residenties Thomas Morus en De Flint dit jaar voor glühwein. ‘s Nachts kan het best fris zijn en kan het nodig zijn om je even op te warmen. Heerlijk zo’n warm drankje, maar laat je niet verrassen door het alcoholgehalte! Want slim drinken? Da’s het nieuwe stomdronken.