Er zijn tijden van komen en tijden van gaan. De zomervakantie is helaas voorbij. Maar wees niet getreurd! Er staat weer een nieuw academiejaar voor de deur, en wat voor één. Het zal er één zijn vol geweldige feestjes, vol stevige beats en vol frisse pintjes. Maar waar exact kun je nu die beste dansmoves van je bovenhalen?

De 11 beste feestjes om het academiejaar in te zetten


 

 

1. LET THE BATTLE BEGIN: BIOS VS. CHEMIKA

Met gebundelde krachten slaan Bios en Chemika de handen in elkaar om op 27 september (ja hoor, vandaag) de Albatros onveilig te maken. Smeer jullie kelen alvast want er zullen tal van te gekke promo’s zijn. Geen enkele reden dus om vanavond op kot te blijven. Bovendien hebben beide kringen een topduo van wereldniveau gestrikt om de zaal op haar grondvesten te doen daveren: “Wimitri Vegas & Like Mark”. Oordeel zelf of het om een schrijffout gaat.

Meer weten

2. ALLROUND TOPFEEST: FESTIVAL FUSION TD

Voor deze Alma TD zijn kosten noch moeite gespaard om er een knaller van een feestje van te maken. Op 4 oktober zorgen onze vrienden van VTK en VRG ervoor dat we de festivalsfeer terug kunnen opsnuiven, want DJ’s van Balaton, Laundry Day, Sfinks en Tomorrowland zullen er een nacht van maken om nooit meer te vergeten. En dit allemaal voor een belachelijk lage prijs! Need we say more? Ik denk het niet.

Meer weten

3. VAKANTIE PASSÉ, ALLEMAAL CASSÉ: FARMACEUTICA

Ook bij Farmaceutica hebben ze hun start niet gemist. Na 3 maanden rust is het tijd om de vleugels terug uit te slaan. Op 2 oktober organiseren zij hun Break-ouTD en het belooft een feest te worden! De hele nacht zal het gerstenat rijkelijk vloeien want geef nu toe, 3 pintjes voor 5 euro, daar kunde toch niet voor sukkelen hé? De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, maar biedt alvast haar welgemeende excuses aan voor alle katers de dag nadien.  

Meer weten

4. IK ZEG ALTIJD: LBKAMPIOENEN TD, DAS EEN GOEI IDEE!

Ook onze Leuvense boeren zetten hun deuren open om er een spectaculaire opener van te maken. Dat is een goed gedacht, mijn gedacht. Op 4 oktober zullen zij de Waaiberg op stelten zetten met zalig entertainment, heerlijke bomaworsten, cocktails tegen een vriendenprijske en dagschotels in overvloed. Wat gaat ons Madeleine daarvan zeggen? Wij zeggen in ieder geval: “Tournée générale”!

Meer weten

5. FEESTJE VAN DE BOVENSTE PLANK: KICK OFF

11 oktober is een hoogdag: Industria, Medica en Psychologische kring openen in stijl en organiseren the one and only Kick Off in Alma 2. Met namen als YOLOTANKER en Dimitri Wouters zullen zij de temperaturen doen stijgen en ook het bier zal er rijkelijk vloeien. Meer aansporing is er in feite niet nodig, want geloof het of niet: dit is de ideale gelegenheid om nog eens goed van ‘t padje te gaan. Eén ding is alvast zeker voor deze legendarische avond: ge gaat hert of ge ga ni.

Meer weten

6. TOF, TOFFER, TOFST: APOLLOON

Zak op 4 oktober zeker af naar het Musicafé voor een super coole openingsTD van Apolloon. Het semester is nog jong, onze dansbenen nog in topvorm en onze cursussen nog intact, dus geen excuses! Dit feestje is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden in het leven van elk Apolloniër. En terecht, want sfeer en ambiance zijn er vaste waarden waar ze elk jaar opnieuw mee uitpakken.

Meer weten

7. WAT EEN FEEST: SORRY MAMA TD 

Sorry mama. Met deze legendarische woorden bezorgde Kevin van Temptation Island heel Vlaanderen én Nederland het schaamrood op de wangen. Nu, we maken allemaal jeugdzondes waarbij de kaas uit onze oren loopt, en we herinneren ons nog allemaal levendig momenten waar de woorden ‘oh sorry mama’ aan te pas kwamen. Voor Politika betekent een nieuw academiejaar echter terug een kans op het maken van slechte levenskeuzes, want mamalief bevindt zich nu toch op een veilige afstand. Daarom organiseren zij op 11 oktober de Sorry Mama TD waar sfeer alleszins gegarandeerd is. Eén ding is zeker: later zullen we terugdenken aan onze jaren in Leuven en zeggen: “die studententijd, da was toch de schoonste tijd van ons leven hé

Meer weten

8. DE GOEIEN OUWEN TIJD TD: DIANA

In de goeien ouwen tijd, toen er nog flippo’s in een zak chips zaten en toen we elke taak nog met WordArt maakten, was alles beter. Nu de kinderen van 2000 hun intrede hebben gemaakt in Leuven, zullen wij kennis moeten maken met hun manier van leven. Gelukkig organiseert Diana op 11 oktober De Goeien Ouwen Tijd TD om iedereen vertrouwd te maken met de nillies. Daarnaast zullen zij zorgen voor allerlei toffe gadgets om het kind in iedereen terug naar boven te halen. In combinatie met vele lekkere cocktails wordt dit een fantastisch feestje! Meer hoeft hier niet van gezegd te worden.

Meer weten

9. WHAT COMES BEFORE PART B? PARTY-AAY!

Elk zichzelf respecterend chemicus weet dat het drinken van shotjes op de Hit me with your best shot TD de meest economisch verantwoorde manier is om de nacht door te brengen. Dit is een feestje om u tegen te zeggen want ook sfeer en goede muziek zullen er in overvloed zijn. Kom dus op 18 oktober zeker naar de Albatros en je avond kan niet meer stuk!

Meer weten

10. DE ULTIEME TOPPER: DE STUDENTENWELKOM

Ook de Universiteit zet op 3 oktober zijn deuren wagenwijd open om elke student van harte welkom te heten. Het Ladeuzeplein wordt omgetoverd tot een ganse festivalsite met bekende namen zoals Blu Samu, Broederliefde en Kraantje Pappie, die bij menig muziekfanaat bekend in de oren zullen klinken. Verder kan je er een interactieve infomarkt terugvinden, maar ook zullen er veel gratis goodies uitgedeeld worden. Jawel, u leest het goed, helemaal gratis. Zeker komen dus!

Meer weten

11. IF THEY GO DEEP, WE GO HIGH!

Nog niet uitgefeest? Vertrek dan na de Studentenwelkom naar de Rumba want de hogeschoolkringen en OKeR nodigen jullie graag uit om samen met hen het nieuwe academiejaar in te ‘duiken’. Deze afterparty wordt er volgens hen eentje om nooit meer te vergeten, afhankelijk van hoe ‘diep’ je in het glas gekeken hebt. Gooi je dansbenen al maar los en haal die hengels maar boven, want wie weet sla jij wel een knappe zeemeermin of een stoere haai aan de haak. Absolute aanrader!

Meer weten

 

PS: Af en toe een waterke kan ook deugd doen