Rik De Studentenflik trekt naar betere oorden: Canada! We wensen hem bijzonder veel succes en het allerbeste.

Rik De Studentenflik trekt de wijde wereld in


 

RIK DE STUDENTENFLIK. De meesten onder ons kennen hem wel ergens van. Als het niet vanop straat is, waar hij je vriendelijk maar kordaat duidelijk maakte dat je niet zonder licht hoort te fietsen, of dat het misschien tijd is om je roes uit te slapen; dan wel vanop zijn Facebookpagina met meer dan 17.000 likes (ja, dat zijn er meer dan de onze), waar je altijd up-to-date gebracht werd van fietsopruimacties, fietslichtcontroles en circulatieplanperikelen.

O Canada!

Lees zeker zijn afscheidsinterview in Veto
Rik trekt naar Canada: het land van ijsberen en ijshockey, maple syrup en poutine.

Is het lekkerder dan een friet met stoofvleessaus en mayonaise? Dat moeten we eens aan Rik vragen.

We konden hem natuurlijk niet laten vertrekken zonder een degelijk afscheid. Dus hebben we nog een laatste keer een overlastoproep laten plaatsen, om half zes in de ochtend in Politika Kaffee, op Rik zijn allerlaatste overlastpatrouille. Gelukkig hadden we daar andere manieren voor dan letterlijk de boel op stelten zetten.

Een vage foto ter illustratie van een vage ochtend in Politika Kaffee

En wat nu, zo zonder Rik?

Rik zijn taken als studenteninspecteur worden nu tijdelijk opgevangen door zijn vaste rechterhand, Stephanie van de Politie (klinkt bijna even goed als Rik de Flik, toch?). Je kan dus nog steeds bellen, mailen, tweeten en facebooken naar Studentenflik Leuven.

Name a more iconic duo. We'll wait.

Op langere termijn moet er een nieuwe studentenflik komen. Wie dat is, dat weten we nog niet. Al heeft Rik al laten vallen dat de naam niet meer op Flik zal rijmen. Dat wordt lastig.

We wensen je het allerbeste, Rik

We wensen je bijzonder veel succes in Canada. Een bepaalde studentenflik heeft ooit eens gezegd dat je daar echt het leven kunt leven. We gaan je alleszins missen.

De politie uw vriend? Rik maakte het waar.