We nemen je graag mee op een terugblik door het afgelopen semester en een vooruitblik op wat gaat komen.

Flashback


© foto: Daphne De Roo
 

De examens komen eraan en het semester lijkt weer voorbijgevlogen te zijn. Tijd om even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is.

Groot Dictee der Leuvense Studenten

OP WOENSDAG 16 NOVEMBER organiseerden LOKO Cultuur en Kring Babylon de negende editie van het Groot Dictee der Leuvense Studenten. Aster Nzeyimana nam de presentie voor zijn rekening. Het dictee zelf werd geschreven door prof. dr. Dirk De Geest.  

Uit de resultaten volgde een gedeelde eerste plaats. Jochen de Bock en Geert de Mol behaalden als deelnemende studenten een score van 43 fouten. Een dikke proficiat!

24 urenloop

OOK DIT JAAR was de 24 urenloop een topeditie! Op 25 en 26 oktober kwamen duizenden studenten een kijkje nemen op het Leuvense sportevent. 

Herbeleef de 24 urenloop in sfeerbeelden en filmpjes.
De spanning was te snijden door de nek-aan-nekrace tussen VTK en Apolloon. LBK, Industria, Wina, VRG/Crimen, Politika en Psychologische Kring verbroken hun persoonlijk record en maar liefst vier kringen liepen meer dan 1000 rondjes!  

Naar goede gewoonte deelde de jury ook heel wat prijzen uit: 

 • beste eetstandje: VTK
 • bekende Vlaming: 4speed
 • beste loopstand: Medica
 • beste spandoek: Lerkeveld
 • leukste mascotte: Medica
 • beste DJ: Ekonomika
 • leukste promofilmpje: LBK
 • winnaar Allround competitie: VTK

Vertegenwoordiging

ONZE STUDENTENVERTEGENWOORDIGERS hebben dit semester niet stilgezeten!

Wist je bijvoorbeeld dat: 

 • De mandatarissen Duurzaamheid sleutelen aan het concept van de Groentetas zodat de groentetas aantrekkelijker wordt voor de Leuvense student?
 • In de raad van bestuur van Alma LOKO ervoor pleit om een ‘take-a-way’-proefproject op te zetten zodat je ook je maaltijden van Alma kan meenemen naar je kot?
 • LOKO Mobiliteit geregeld tellingen doet aan de fietsenstallingen aan het station? 

Blinde fakbartocht

Blinde fakbartocht

We gingen op fakbartocht! Maar niet zomaar: we namen de rector en zijn collega's mee om eens te zien hoe het studentenleven er in Leuven aan toegaat... voor blinde en slechtziende studenten.

Nadat we vorig academiejaar de fakbars eens gingen bezoeken in een rolstoel, was het nu de beurt aan een andere functiebeperking. Te vaak vergeten we hoe het leven eraan toegaat voor iemand die slechtziende is of slecht te been. Met acties zoals deze, willen we aantonen dat er nog werk aan de winkel is.

Green Office

OP 13 OKTOBER opende Het Green Office KU Leuven officieel haar deuren! Het jongste initiatief van de Dienst Duurzaamheid in samenwerking met Studentenvoorzieningen, LOKO en CORE, dient als ontmoetingsplaats voor mensen met interesse in duurzaamheid. Studenten en stafleden werken er samen aan campagnes, evenementen en doelstellingen om de KU Leuven duurzamer te maken. 

Lees alles over het Green Office op loko.be/nieuws/?id=448
In het Green Office KU Leuven kan je steeds terecht voor nuttige tips, workshops, lezingen of een gezellige babbel over goede ideeën. Je kan er contacten leggen met medestudenten of organisaties die een passie hebben voor duurzaamheid.  

30 jaar LOKO

Lees LOKO blaast 30 kaarsjes uit op veto.be.
LOKO WORDT 30. Een leeftijd waarop je normaal het studentenleven verlaten hebt, maar toch voelen we ons nog jong. We zijn eens in de oude doos gaan snuffelen, en hebben al één van de oprichters van LOKO terug gevonden: Steven Vanackere!

Steven Vanackere houdt een toespraak voor de viering van 30 jaar LOKO.

In het tweede semester krijg ook jij een uitnodiging om samen met ons deze verjaardag te vieren. Hou ons in de gaten, want je hoort er nog van. Nog minstens 30 jaar erbij!

Ithaka

ITHAKA, HET BEELDEND KUNSTENFESTIVAL waarop jonge kunstenaars hun werk kunnen tonen aan studenten en inwoners van Leuven, zoekt nog kunstenaars! Lees er hier alles over. Let op: deadline is reeds op 1 januari.

Twee linkerhanden, maar wel zot van kunst? Kom dan zeker de tentoonstelling bekijken tussen 6 en 12 maart. De locatie houden we nog even geheim.

Beiaardcantus

OM DE DRIE JAAR organiseert LOKO de Beiaardcantus en dit academiejaar is het weer zover! Save the date, want op 29 maart 2017 zullen 4000 studenten zich naar traditie verzamelen op het Ladeuzeplein om er een geweldige cantus van te maken. Samen zullen ze het glas heffen op Leuven, op de vriendschap en op ’t goede studentenleven.

De beiaardier is er alvast klaar voor.

Wat is LOKO?

WE NOEMEN ONSZELF de Leuvense studentenkoepel, omdat we er voor elke student in Leuven willen zijn. En eigenlijk zijn we wat je krijgt wanneer alle Leuvense studentenkringen samenwerken: een organisatie met heel wat doelen, gaande van studentenvertegenwoordiging, tot grootse activiteiten, tot diensten en ondersteuning voor studenten en verenigingen. 

Leer ons kennen op loko.be