Een hele dag studeren vraagt veel energie. Daarna nog recepten verzinnen voor een lekkere maaltijd is er soms teveel aan. Om ervoor te zorgen dat er niet te veel afhaalmaaltijden naar binnen worden gespeeld, hebben wij voor jou enkele receptjes uitgezocht die niet veel werk vragen en goed smaken. Snel, lekker en gemakkelijk zijn de trefwoorden voor onderstaande recepten. Geniet ervan!

Blokrecepten


 

1. Kiptortilla’s met avocado

Bereidingstijd:

15 minuten

Ingrediënten (vier tortilla’s):

  • 280 gram gekookte kipfilet
  • 4 tortilla’s
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de kipfilet, haal ondertussen het vruchtvlees uit je avocado.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de tortilla's en de olijfolie) in een schaal en meng ze onder elkaar.
  3. Leg een tortilla op een bord en verdeel er een vierde van het mengsel over.
  4. Rol de tortilla op. Herhaal dit proces voor de drie andere tortilla's.
  5. Verhit de olie in een pan. Bak de tortilla's langs beide zijden op een middelhoog vuur.
  6. Serveer de tortilla's warm met een salade.
  7. Smullen maar!

Bron: https://www.flair.be/nl/lifestyle/food/recept-deze-kiptortillas-zijn-het-vaakst-gepinde-kiprecept-op-pinterest/

 

2. Macaroni met spek en tomatenroomsaus

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten (één persoon):

  • 125 gram macaroni
  • 50 gram spekblokjes (gezouten)
  • ¼ ui
  • 100 ml room
  • ¼ koffielepel tomatenpuree
  • Tabasco
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Pel en snipper de ui. Stoof deze glazig in een scheutje olijfolie. Doe er het spek bij en laat zachtjes meebakken.
  3. Doe de room, tomatenpuree en enkele druppels tabasco bij de saus en laat even koken.
  4. Breng de saus op smaak met peper en zout. Meng ze met de pasta en serveer.
  5. Smullen maar!

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/16889/macaroni-met-spek-en-tomatenroomsaus

 

3. Salade met kip en mango

Bereidingstijd:

10 minuten

Ingrediënten (één persoon):

  • 75 gram veldsla
  • 37,5 gram gerookte kipfilet (in stukjes)
  • ¼ mango (in blokjes gesneden)
  • 1 boterham
  • Handje kerstomaten (gehalveerd)
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Snij de boterhammen in blokjes en bak ze tot broodcroutons in een beetje olijfolie
  2. Neem een grote slakom en doe er de sla in, schik er de kerstomaatjes, mangoblokjes, gerookte kipfilet en de broodcroutons op.
  3. Bedruppel met nog wat olijfolie en kruid af met peper en zout.
  4. Smullen maar!

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/78737/salade-met-kip-en-mango-78737

 

4. Tortillapizza met brie en spinazie

Bereidingstijd:

10 minuten

Ingrediënten (één persoon):

  • 2 wraps
  • 100 gram verse spinazie
  • Brie-kaas
  • Handje walnoten
  • Honing
  • 2  blikjes tomatenpuree

Bereiding:

  1. Neem de wraps en smeer ze in met tomatenpuree (één blikje per wrap).
  2. Snij de brie in dunne plakjes en verdeel die over de wraps.
  3. Strooi er de walnoten over en top af met wat honing.
  4. Zet de wrap vervolgens gedurende zes minuutjes in de oven op 180 graden, totdat de brie gesmolten is en de wrap knapperig.
  5. Haal de pizza’s uit de oven en doe er een handvol verse spinazie op, waarover je eventueel nog wat honing giet.
  6. Smullen maar!

Bron: https://gewoonwateenstudentjesavondseet.nl/2014/09/vega-tortillapizza-met-brie-honing.html

 

5. Volkorenpita met kip en rauwkost

Bereidingstijd:

15 minuten

Ingrediënten (één persoon):

  • 100 gram kippengehakt
  • 50 gram kerstomaten
  • ¼ komkommer
  • ½ lente-uien
  • ¼ teentje knoflook (geperst)
  • 42,5 gram Griekse yoghurt
  • 1 pitabroodje
  • ½ eetlepel tex-mexkruiden
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Roerbak het kippengehakt met de texmex-kruiden goudbruin in olijfolie.
  2. Gril de pitabroodjes in een grillpan.
  3. Snij de groenten fijn.
  4. Schep op elk pitabroodje wat van het gehakt en de groentjes.
  5. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, peper en zout. Geef erbij als dressing.
  6. Smullen maar!

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/31186/volkorenpita-met-kip-rauwkost

 

6. Spirelli met spinazie en spekjes

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten (één persoon):

  • ½ ui
  • ¼ teentje knoflook
  • Klontje boter
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • Takjes verse tijm
  • 150 gram spinazie met room (diepvries)
  • 100 gram spirelli
  • 50 gram parmezaan (blok)
  • Peper

Bereiding:

  1. Breng een pot water aan de kook, voor de spirelli.
  2. Pel de uien en snipper ze fijn, pel en plet de look.
  3. Smelt een klontje boter in hoge pan, en stoof de uien en de look zachtjes aan, tot de uien glazig zijn.
  4. Voeg de spekblokjes toe en bak ze mee, ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze erover.
  5. Voeg de spinazie toe, meng goed, en laat zacht mee pruttelen, tot de spinazie door en door heet is. Kruid met peper (het spek zorgt al voor de zoute toets).
  6. Kook ondertussen de spirelli; neem een minuutje minder dan de gaartijd aangegeven op de verpakking.
  7. Giet de pasta af, en meng er daarna de spinazie met de spekjes onder.
  8. Zet de pan op tafel, en schaaf er dunne krullen parmezaan over.
  9. Smullen maar!

Bron: https://www.hln.be/nina/nina-kookt/jeroen-meus-maakt-spirelli-met-spinazie-en-spekjes~a55d14f6/

 

7. Mugcake (ontbijt)

Bereidingstijd:

3 minuten

Ingrediënten (één persoon):

  • 1 ei
  • ½ banaan
  • 30 gram havermout
  • Eventueel enkele framboosjes of aardbeien

Bereiding:

  1. Plet een halve banaan in een grote tas/kommetje.
  2. Roer het eitje en de havermout eronder.
  3. Voeg er eventueel enkel framboosjes of in stukjes gesneden aardbeien aan toe.
  4. Zet je tas voor 1 tot 1,5 minuut in de microgolf op 900 watt.
  5. Laat het even afkoelen en je mugcake is klaar.
  6. Smullen maar!

Tip: Je kan nadien ook wat Griekse yoghurt en rozijnen over de mugcake doen.

Bron: http://www.ilovehealth.nl/recepten-2/mug-cake-snel-en-gezond-ontbijt-cakeje/