Het grootste studentenevenement van het land staat voor de deur. Maak van de 46ste editie van de 24 urenloop een ware topper door onderstaande checklist mooi af te vinken. Zak af richting het Sportkot en maak deel uit van dit absolute feest.

7 dingen die je kan doen op de 24 urenloop


 

1. The most obvious: run forest, run!

Lopen alsof je leven ervan af hangt, dat is waar de 24 urenloop echt om draait. Hang je graag de held uit en ben je atletisch aangelegd? De grote kringen pochen graag met hun strenge limieten en drijven je tot het uiterste. Ben je eerder een recreatieve loper die niet zo houdt van melkzuurbenen? De kringen onderaan in het klassement zullen je dankbaar in hun armen sluiten. En ben je gewoon iemand met een groot hart? Dan kan je altijd meelopen met Run for Specials. Het applaus krijg je er gratis bij!

2. Schreeuw die longen uit je lijf

“LBK, LBK, olé oléééé”, “Komaan Medicaaaaaa”, “Industria, Industria, Industria, Industria”,… Wie aan de zijlijn staat, zal het wel merken: de gratis oordopjes van CM zijn geen overbodige luxe. Maar een 24 urenloop is niet geslaagd als je jouw stem niet kwijt bent. En wie regelmatig een rondje loopt kan bevestigen dat die aanmoedigingen écht wel die paar essentiële honderdsten van een seconde verschil maken. 

 

3. Djensen aan de DJ-booth

In de fakbars buiten het centrum zal er helaas niet zo veel te beleven zijn op dinsdagavond, maar gelukkig kan je op de 24 urenloop ook total loss gaan! Elke deelnemende ploeg stuurt namelijk zijn beste DJ op jullie af in de hoop om toch al zeker 1 beker in de wacht te slepen: die van beste DJ! Ook Stadswacht komt jullie al opwarmen voor de start, om 19 uur op het sportcentrum! Verder aanwezig: Lucky 7’s & Friends (dinsdagavond) en The Pixels (woensdagavond). De beste manier om die beentjes op te warmen, lijkt ons! En met payconiq krijg je ook nog eens korting op drankbonnetjes!

4. Bigger, Better, Funnier

Dat is dit jaar het credo van de sponsors! Of het ballenbad van Mise En Place, waarbij je op zoek gaat naar het gouden balletje om een kotfeest te winnen? Of klimmen naar de top op de wel erg tricky ladder van Coca-Cola? En wie toch vindt dat de 24 urenloop iets te actief is, kan altijd terecht in de chill-out zone van Pepperminds.

5. Eetstandjes afschuimen

Nog zo’n felbegeerde beker: die van hét beste eetstandje. En om jullie harten te winnen weten kringen maar al te goed wat ze moeten doen: zo goedkoop mogelijk zijn (want wie herinnert zich nu niet de bicky-oorlog tussen Politika en Wina met bicky’s aan €0,80). De laatste jaren krijgen we echter een trend te zien en wordt er steeds meer ingezet op het betere eten: Chili con carne, allerlei pasta’s en zelfs sprinkhanen passeerden al de revue. En voor de echte doorzetters zijn er ’s nachts altijd wel een aantal standjes met chocomelk, koffie en thee. En bij Alma kan je ook een heerlijk ontbijt winnen!

6. Spotted: de 24 urenloop-editie.

Mascottes, het loopt er vol van op de 24 urenloop. De VTK Leeuw, Vorkman of de KLAma zijn zoals steeds weer aanwezig, maar elke ploeg breng ook zijn eigen maatje mee. En ook jij kan de mascotte uithangen! Veel kringen hebben schminkers rondlopen die je met plezier zullen omtoveren tot levend uithangbord. Da’s nog al eens een manier om die wallen na een nachtje door te verstoppen… Misschien kom je onze Instagramreporter wel tegen?

7.Knuffel een vrijwilliger

De 24 urenloop is één van de grootste studentenevenementen van België. En achter dit fantastisch gebeuren zit een nog fantastischer team aan LOKO-vrijwilligers en medewerkers, die al wekenlang aan niets anders denken dan de 24 urenloop. En ook de kringen hebben hun fair share: zij vullen tesamen meer dan 1000 shiften in! Dus kom je zo’n gemotiveerde LOKO-lid of kringer tegen? Geef hen dan eens een knuffel of nog beter: een koekje!
En wil je nog meer goede karma opbouwen? Vraag dan zeker eens aan jouw kring of zij nog shifters of lopers nodig hebben! ❤ YOU WILL BE LOVED ❤