Het studentenleven ligt (opnieuw) in het verschiet. Er zijn echter zoveel dingen om te ontdekken dat wij je vanuit LOKO enkele liefdevolle tips toesteken, deze keer: waar kan je die dansbeentjes van je in godsnaam strekken? Bij voorkeur in combinatie met een fris pintje of twee, drie.

15 geweldige feestjes om het academiejaar in te zetten


© foto: Veto
 

1. ALLROUND TOPFEEST: POLITIKA CAMPUS KICK-OFF

Politika mag dit jaar 75 kaarsjes uitblazen, maar dat betekent niet dat die oude bok geen groene blaadjes meer lust. Op 28 september (vandaag dus!) tovert deze cougar de campus sociale wetenschappen om tot een waar festival waar een hele resem top-DJ’s entertainment van de bovenste plank brengen. Niet de aanwezige BBQ, maar de zwoele beats van onder andere Musa en de PartyShakerz, en het betere gitaarwerk van After Hours zullen de temperaturen stevig doen stijgen. Gratis is blijkbaar het codewoord want voor de prijs van maar liefst €0 kan je er McFlurry’s, Desperados en een vat strikken. 

Meer weten

 birthday happy birthday hbd happy birthday funny GIF

2. GRATIS, GRATISSER, GRATIST: BIOS VS CHEMIKA

Gratis, Gratisser & Gratist. Alvast al twee woorden die de oren van menig letterkundige zouden doen bloeden. Voor de gezellige meute van Bios en Chemika klinkt het echter als engelengezang. Op 28 september (ja hoor, vandaag) gaan de twee kringen de strijd met elkaar aan in een openingsfeestje waar een gratis vat en ludieke opdrachten veelbelovende programmapuntjes vormen. Bovendien hebben ze een waar topduo uit de DJ-wereld gestrikt: Wimitri Vegas & Like Mark. Aan jou om te oordelen of het om een spelfout gaat.

Meer weten

The .GIFYS dance dancing party reactions GIF

3. LATER ALS IK GROOT BEN: MERKATOR

“Zangeres of piloot of misschien wel vuilnisman. Zolang je geen geoloog wordt!” De geografen koesteren geen rotsvast vertrouwen in de arbeidskansen van hun frenemies ‘de geologen’. Omdat atlassen en wereldbollen eigenlijk niet zo leuk zijn keren ze op 28 september ( wederom: vandaag seg!) terug naar hun kinderdroom. Odil is die dag namelijk het toneel voor een top-verkleedfeestje. Dat kan niet meer stuk! 

Meer weten

 ymca GIF

4. CANTUS VAN DE BOVENSTE PLANK: MEDICA

Haal je mooiste kleren uit de kast en kom samen met 199 andere studenten het cantusjaar van Medica in stijl openen in de Lido! Het zang- en drinkniveau van deze kring is wereldvermaard. Laat op 2 oktober de jongens en meisjes van Gasthuisberg je vervoeren in wat ongetwijfeld één van de beste cantussen van je leven wordt. 

Meer weten

 drink alec baldwin scotch jack donaghy GIF

5. SMEER JE KEEL MET FLUO: GLOW WITH THE FLOW

3 oktober is een hoogdag: de eerste Thanksgiving Day, de toevoeging van Josje aan K3 en de hereniging van Duitsland. Al die historische sensatie verbleekt echter bij de mijlpaal die de Glow With the Flow TD van Farma belooft te worden. De pas heropende fuifzaal Lido wordt het toneel voor het felste kleurenpatroon van Leuven. Haal die flashy outfits van onder het stof, train je dansbenen en smeer je kelen met fluoverf en bier. Schijfkes, gadgets en fluo overal: meer heb je niet nodig. Want geef nu toe? Fluoverf voegt toch wel echt iets toe aan je walk of shame de dag nadien. 

Meer weten

 dancing fun party disco minions GIF

6. GO TROPICAL, GO OKER

De hogeschoolkringen en OKeR laten je op 4 oktober volledig losgaan op tropische tonen en geweldige cocktails in de Rumba. Dé perfecte manier om alvast al heel luid te negeren dat de winter er weer komt. Een setlist om U tegen te zeggen, ja hoor met de grote letter, en dat slechts aan de belachelijk lage prijs van €2. Daar kunde niet voor sukkelen hé?

Meer weten

Remezcla dancing tropical elvis crespo suavemente GIF

7. WILD VAN BIOS: OPEN SEASON TD

Fazant, hert, everzwijn, … Op 4 oktober zal je echter helemaal wild worden van de Open Season TD van Bios. De biologen maken de Blauwe kater onveilig want de jacht op bier en ander plezier is weer geopend.Aangevuld met zotte promo’s kan die avond eigenlijk helemaal niet meer misgaan. 

Meer weten

Sony Pictures Animation funny animation dancing party GIF

8. JUNGLE TD: LOS VAN’T PADJE, RECHT IN HET OERWOUD

VTK trekt op 5 oktober met een jeep door het oerwoud richting het Musicafé. Niet zozeer met een stoet papegaaien om hen heen, maar eerder omringd door wilde beats van enkele beestige DJ’s. Sluit je aan bij de ingenieurs en steun voor de pietluttige inkomprijs van slechts 3 euro hun tocht over de ring, in het oerwoud ben je immers nooit alleen! Was je mee met de referenties uit deze tekst? toppie, jij behoort tot een uitstekende generatie! 

Meer weten

 mrw hit jungle im orangutan GIF

9. TD-TIJDMACHINE: #THROWBACK LBK

De boeren van de LBK, nemen je mee naar een glorieus verleden! Op 5 oktober geven ze het startschot om in de TD-tijdmachine te stappen in fuifzaal Lido. Ieder uur komt de kring een decennium dichter bij het prachtjaar dat 2017 is. Wie weet kom je je twintigjarige grootmoeder wel tegen, doe haar alvast al even de groeten van ons!  Uitdaging van de avond? Teruggaan naar een tijd waarin LBK wél nog de 3de plaats op de 24 urenloop kon bemachtigen. 

Meer weten

 television the big bang theory johnny galecki leonard hofstadter homemade s GIF

10. WAT EEN NAAM, WAT EEN FEEST: NAUGHTY NUGGETS

Wel euhm. Toegeven bij deze zijn we wat sprakeloos. Ideaal dan dat de fijne vrienden van logopedie en audiologie in de buurt zijn om ons stemgeluid weer terug te vinden. Op 5 oktober zorgen zij ervoor dat fuifzaal Albatros als het ware losbarst van emotie (en nuggets). Of zoals ze zelf stellen: Let’s get saucy. 

Meer weten

Aardman Animations dance celebrate chicken aardman GIF

11. LETTEREN GAAT ‘HED’: KICKSTART TD

We willen niet roddelen, maar wij hebben gehoord dat de Kickstart TD van Alfa en Eoos op 10 oktober de beroemde Blauwe Kater op haar grondvesten zal doen daveren. Gelukkig zijn er archeologen aanwezig om je meteen weer op te graven. De twee letterenkringen doen hun feestkarakter eer aan en bieden sfeer, bier en goede muziek aan in overvloed. Be there, or be den onnozeleir. 

Meer weten

  party cats night weekend GIF

12. COOLSTE CONCEPT: ICE ICE BABY

Wat krijg je als je een reeks wetenschappers totaal loslaat tijdens een brainstormsessie? Ongetwijfeld iets dat de Ice Ice Baby TD benadert. Zak af op 11 oktober af naar de Albatros en waan je op de coolste plek op aarde (heb je hem???). Gratis ijsjes gaan blijkbaar hand in hand met een gratis (!) vat ijskoude biertjes. Je weet dat de brainstorm wel echt ver ging aangezien Chemika ook zo even zorgt voor een- je leest het goed - schminkster die je tijdens het dansen omtovert tot een - je leest het opnieuw goed - mooie pinguïn. Moeten we applaudiseren of ons zorgen maken om de jongens en meisjes bij Chemika? Geen idee.

Meer weten

 animals fail water shocked ice GIF

13. F*CKING LIL KLEINE: KICK OFF 

Toen je mama zei: ‘maar ook goed werken voor’t school hé’, bedoelde ze eigenlijk ‘ga niet naar die KICK OFF Industria, Psychologische Kring en Medica’. Moederlief zal het geweten hebben want op 12 oktober ga je los van’t padje. Alma 2 wordt gevuld met een dansgrage massa die zich buigt naar de beats van top DJ’s. Op de troon zetelt echter Lil Kleine. Wij kennen hem, jij kent hem. Meer aansporing is er in feite niet meer nodig. 

Meer weten

Banggood  funny dance cat GIF

14. WE LEVEN NOG STEEDS: HOERA?

21 december 2012 staat bij iedereen nog vers in het geheugen gegrift alsof het gisteren was. Het begin van het einde van de wereld…Maar hey, het is september 2017 and we're still going strong! Volgens de geologen de ideale gelegenheid om op 28 september (vanavond) te vieren dat hun ras nog niet is uitgestorven. Dresscode: wees gewoon jezelf, na maanden zonder elektriciteit of warm water, na meegesleurd te zijn door een tsunami, na bedolven te zijn geweest onder de resten van den E, na het naar hier fietsen tussen de meteoorinslagen door… Kortom, hoe afgeleefder, hoe beter!

Meer weten

 south park randy marsh motivation alive pep talk GIF

15. DE ULTIEME TOPPER: DE STUDENTENWELKOM  

De universiteit zet op 4 oktober de deuren wagenwijd en dat zal gans Leuven geweten hebben. Een ganse dag biedt het Ladeuzeplein plaats aan tal van verenigingen die je een shitload gratis goodies bezorgen. Bovendien is het programma van waar festivalniveau. Romeo Elvis, Equal Idiots, J Bernardt, Blackwave, … allemaal namen die de gemiddelde muziekfanaat in sferen van extase brengen. Absolute aanrader! 

 

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Dit feest mag je op 4 oktober absoluut niet missen

Red Bull party friday weekend las vegas GIF