Met nog uiterlijk 12 dagen te gaan begint het licht aan het einde van de tunnel zichtbaar te worden voor de meeste blokkende studenten. Omdat harde labeur al eens een frisse ontspanning verdient, zorgen wij ervoor dat jij je examens in stijl kan afsluiten. Benieuwd naar waar en wanneer je de examens al feestend kan uitzwaaien? Wel zoek niet verder! p.s. Gooi die studentenkaart nog niet in de Dijle, je zal hem immers nodig hebben om binnen te geraken

7 zalige feestjes om het einde van de examens te vieren


© foto: LOKO
 

1. VOOR DE VROEGE VOGELS: SUMMER VIBES FAC (21/6)

De Kelten, je kent ze niet alleen als een verzameling stammen uit het vroegmiddeleeuwse West-Europa, maar ook als een hogeschoolkring die weet wat feesten is. Ze bewijzen dit opnieuw door op 21 juni de deuren van MAXIM’O open te smijten en jullie van zwoele zomerse beats te voorzien. Met promo’s als Passoa Orange en Safari Orange voor slechts €3,5 kan je avond al niet meer stuk. Het Ibiza van de Naamsestraat roept alvast jouw naam!

Meer weten? 

 fun party 2016 birthday celebration GIF

2. VIESH SHTIJL: AFZUIPFAC StEIL (26/6)

Cocktails en shotjes aan belachelijke prijzen. De leukste #schijven die je dansbeentjes doen zwichten. StEIL weet waar de blokkende student smachtend naar uitkijkt. Haal je swag alvast al boven en breng de studenten verpleegkunde, vroedkunde en mondzorg op 26 juni een bezoekje in ’t Archief tijdens hun afzuipfac. Nog niet overgehaald? Er is een podium. Je kan erop dansen. Werk it Beyoncé! 

Meer weten?

3. ELEMENTAIR VERTIER: HOUSE OF ELEMENTS (26/6-30/6)

De rechtenstudenten smijten toga’s en codices aan de kant en gaan de creatieve tour op. Tijdens de week van 26 juni staan alle promo’s immers in het teken van water, aarde, vuur of lucht. Waan je de avatar van de Tiensestraat en zak af naar HDR. Vier (!) dagen vol plezier en vertier gegarandeerd! 

Meer weten?

 avatar channel frederator aang the last airbender avatar: the last airbender GIF

4. WINABAR, NEED WE SAY MORE? (29/6)

Winabar is een mythisch oord in de Leuvense studentenfolklore. Feestjes van de Leuvense wiskunde, informatica- en fysicastudenten zijn voor bedtijdverhalen die de gebroeders Grimm doen verbleken. Trek dus op 29 juni je stoute schoenen aan en ga onze teergeliefde vriendjes gedag zeggen. Om je te verwennen is er bovendien Chimay Bleu van het vat. Neem je goed humeur mee, Wina zorgt voor al de rest!

Meer weten?

 dance fun party the office baile GIF

5. DE ZWOELE ZOMERDAG: Start of Summer (30/6)

Dagdisco’s zijn steeds toppers van formaat, zeker als je er alle examenstress van je af kan dansen. Geniet van zwoele vibes en lekkere zomerse cocktails in de Dulci op 30 juni. Ben je één van die pechvogels die op 30 juni nog een examen heeft? Ga dan gerust in Hawaiishort naar je examen zodat je meteen kan aansluiten in de Dulci. Je prof zal ongetwijfeld begrip voor je opbrengen.

Meer weten?

 party beach drunk sun drinking GIF

6. AAN DE OEVER VAN DE DIJLE: GRATIS TD (30/6)

Farma lonkt naar je. Ze organiseren immers een TD na afloop van de examens en dat kan de blokkende student best wel pruimen. Als deze nog eens helemaal gratis is, is ie helemaal niet meer te houden. Run Forrest, run! Maar naar waar dan? Je wordt verwacht tussen de idyllische Heverleese bossen, nabij de oevers van de Dijle. Je weet wel, waar die kikker zit. Indien dat te cryptisch is: de Moete is the place to be op 30 juni. Nogmaals het kost je niets. Noppes. Nada. Daar kunt ge niet voor sukkelen hé! 

Meer weten?

 dance dancing fly baile happy dance GIF

7. MAKE SUMMER GREAT AGAIN: Holiday Inn (4/7)

Crooked Hillary stuurt haar kat, maar jij en Vladimir Putin zijn ongetwijfeld welkom om op de Fourth of July de hoogdag der Amerikaanse feestdagen samen met Industria te vieren. Zak gezellig af naar de Recup en geniet van promo’s die menig FBI-directeur nóg vroeger de laan uit zouden sturen. Vergeet die examens, ze zijn even fake als klimaatverandering of Obama’s geboortecertificaat. It’s gonna be a-ma-zing. 

Meer weten?

 

 DISCLAIMER: Feestjes zijn fijn. Jij ongetwijfeld ook. We ontmoeten je echter liefst in verantwoorde toestand, ook om vier uur ’s nachts. Verlies jezelf dus niet in een te grote hoeveelheid alcohol. Niets is immers zo irritant als je beste dansmoves te onderbreken om één of andere lullo naar bed te dragen of door zijn/haar 23ste emotionele bui te sleuren. Overlast is eveneens not done. Kortom: wees verstandig! Karma zal je belonen!