De zon schijnt en de vogeltjes fluiten. Dat betekent dat het gros van de Leuvense studentenpopulatie zich opsluit om de grootste draak van het semester te bekampen, a.k.a. ‘De blok’.

De 8 beste blokplaatsen voor Leuvense studenten!


© foto: KU Leuven
 

1. STUK: PURE FOCUS MET DE BESTE ONTSPANNING

Kunstencentrum STUK leeft met blokkende studenten mee. Daarom stellen ze van 6 tot 9 juni en 12 tot 14 juni hun paviljoenzaal ter beschikking via Teleblok. Naast pure focus, zorgt het kunstencentrum in de Naamsestraat ook voor ontspanning van de bovenste plank. Op het programma: comedyshow met Preparee, een mini-DJ-set voor maxipret, badminton en kubbs om frustraties af te reageren en een concert van de band Stoomboot.

Meer info kan je hier terugvinden. TIP: Laat je niet afschrikken door de volle inschrijvingslijsten. Er zijn immers steeds afhakers waardoor je de dag zelf nog een gegeerd plaatsje kan bemachtigen!

 

Naamsestraat 96 is the place to be

2. HET PARK: IF YOU CAN’T GET A TEN, AT LEAST GET A TAN

De Leuvense binnenstad kent tientallen parken en het gros daarvan heb je nog nooit bezocht. Klassiekers zijn het centrale stadspark of de dijleterrassen. Wil je voor de (rustige) verborgen pareltjes gaan? Trek dan met je boeken en powerbank richting het Mariapark in de Bankstraat (ter hoogte van nr. 75). Bakken schaduw met resten van een stokoud Kartuizerklooster.

Ook Tuin De Walque is onbekend voor menig student. Omschreven als “een nog te ontdekken oase van rust in het midden van de stad”, hetgeen ideaal klinkt voor een echte natuurblokker. Nood aan blokpauze? Zoek niet verder: Er is een f*cking schommel!

 Waan je in Lourdes met het Mariaparkje (inclusief grot!)

3. ALMA VOOR DE RASECHTE GROEPSBLOKKERS

Zoals iedere examenperiode opent Alma 2 haar deuren voor noodlijdende studenten tijdens deze donkere periode. Hier kan je groepsstuderen pur sang terugvinden. Blokken en goedkoop eten klinkt voor ons als een ideale combinatie. Zin in een broodje, snack of eerder een koude pasta-salade? Net om de hoek, recht tegenover AGORA staat de Alma-blokhut met allerlei lekkers.

4. BLOKGENOT IN STADSBIBLIOTHEEK TWEEBRONNEN

Tweebronnen omschrijft het als ‘blokgenot’, zo ver zouden wij nu ook weer niet gaan om je huidige situatie te omschrijven. Wel creëert de mooi ingerichte stadsbibliotheek extra studieplekken voor studenten hoger onderwijs in de foyer op de bovenverdieping. Ga gewoon langs, en neem plaats aan een vrije tafel. Lekker eenvoudig toch? Ideaal als je on the side een goed boek zoekt om mee te ontspannen. Bovendien zijn er sinds kort ook cinémini's: kortfilmvoorstellingen voor 2 à 6 personen. Vergeet Netflix & chill.

Meer informatie om te proeven van dit ‘blokgenot’ kan je hier terugvinden.

 

5. VOOR VROEGE VOGELS EN NACHTRAVEN: AGORA

Agora is een gekend fenomeen onder Leuvense studenten. Elke dag vanaf 8:00 uur tot 00:00 uur kan elke student terecht in het leercentrum Agora. Een toplocatie van formaat met tal van snufjes om je blokbestaan te verlichten (games, lockers, leverpunt voor Zalando-koopjes, …). Ook een welgekende locatie dus zorg ervoor dat je op tijd aankomt. Je kan al eens in de wachtrij staan *kuch*

6. ARENBERG EN GASTHUISBERG: WEES EEN DURVER, STEEK DE RING OVER

Take a walk on the wild side. Arenberg en Gasthuisberg zijn het equivalent van een transatlantische expeditie voor studenten uit de binnenstad. Deze misvatting is echter geheel onterecht want het zijn de ideale locaties om te studeren! Grote bibliotheken met een zee van plaats. Bovendien hebben ze prachtige openingstijden en zijn de locaties perfect om tijdens je blokpauze de campus te ontdekken.

Bij deze meer info over bibliotheken van Arenberg en Gasthuisberg!

7. DE ORIGINEELSTE: STUDEER IN EEN MOSKEE

Tot 30 juni organiseert IMSAL (International Muslim Student Association of Leuven) haar Study Marathon. Hiervoor zetten ze speciaal de deuren van de studentenmoskee (Rijschoolstraat 23) open om de blokmarathon mee te boosten. Een dagje op voorhand reserveren en je bent zeker van je plekje, handig toch?!

Opgelet! Geen ideale Wifi + De studieruimte bevindt zich in een gebedshuis, dit gaat gepaard met gepaste kledij. (Lees: laat je jeggings thuis) 

 

8. DE EBIB: TROTSEER DE BERG VAN DE NAAMSESTRAAT

‘Bergen bestaan niet in België’. Iedere student te Leuven weet dat dat bullshit is als je dagelijks de Naamsestraat moet trotseren. De EBIB apprecieert jouw inzet en beloont je met een blokplek van topniveau. Degelijke koffiemachine, sportmateriaal om uit te lenen voor je pauze, gratis gadgets zoals examenplanners? De EBIB biedt het allemaal aan. Het beste moet nog komen. Houd je vast want vanaf nu kan je ook een broodje bestellen bij Alma en het tot de ingang van de EBIB laten leveren.

Via hun Facebookpagina houden ze je erg goed op de hoogte. Well played EBIB, well played.

 

1 DING IS ZEKER: SOS BLOK VERLICHT JE BESTAAN DOORHEEN DEZE ZWARE TIJDEN

Vanaf maandag 5 juni start LOKO met SOS BLOK. Met dat initiatief willen we blokkende studenten een warm hart onder de riem steken door middel van ontspannende activiteiten, gadgets en tal van andere verrassingen. Ook kan je binnenkort weer beroep doen op LOKO tijdens de verzoekjesdagen. Als je thuis studeert, is je mama je fixer van dienst. nu doen wij dat! Volg daarom zeker het Facebookevent zodat je niets mist!